ALGA+

ALGA+

Természetes vitamin-, ásványi anyag- és vegán fehérje forrás

Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Részletek

A kivételes tulajdonságaiknak köszönhetően szupertápanyagoknak is nevezett algák emberi fogyasztása alkalmas növények. Élelmiszereink közül az algák (kiemelve a Spirulinát és a Chlorellát) rendelkeznek (grammonként) a legmagasabb ásványianyag-, vitamin- és tápanyagtartalommal. Mindezen, a szervezet számára létfontosságú, nélkülözhetetlen mikro- és makrotápanyagot természetes, jól hasznosuló és könnyen felszívódó formában tartalmazzák. A Spirulina és a Chlorella alga együttes fogyasztásával jobb eredményt érhetünk el, mintha csupán az egyiket használnánk, mert egyedi hatásmechanizmusaik összeadódása révén nagyobb mértékben járulhatunk hozzá az egészség, a szépség és az energia fokozásához, illetve fenntartásához. A PANHELLEN ALGA+ MICROALGA COMPLEX SUPERFOOD magas dózisban, fele-fele arányban tartalmaz organikus Spirulina és organikus Chlorella alga őrleményt.

 

Protein-tartalmuknál fogva kiváló fehérjeforrásként lehetnek jelen a szigorú vegetáriánus vagy vegán táplálkozásban. Az algák kiválóan hasznosuló B-vitamint, vasat, magnéziumot, kalciumot, cinket, szelént, káliumot tartalmaznak, de megtalálható bennük számos fontosabb antioxidáns anyag (pl. alfa- és béta-karotin, lutein, zeaxantin, fikocianin). A Spirulina és a Chlorella algák közvetetten hozzájárulhatunk a teljesítményfokozáshoz, a fáradtság csökkentéséhez és a kimerülés késleltetéséhez, valamint a felépítő folyamatok támogatásához. Jelentős szerepük lehet az egészség és szépség (haj, bőr, körmök) megőrzésében, a fogyókúrában, valamint prebiotikus hatással rendelkeznek.

 

ALGA+

A kivételes tulajdonságaiknak köszönhetően szupertápanyagoknak is nevezett algák emberi fogyasztása alkalmas növények. Magas vitamin-, ásványianyag-tartalmukat és tápértéküket felismerve egyes kultúrákban évszázadok óta előszeretettel fogyasztják egészségmegőrzés céljából. Bár az algák tápértéke függ a külső körülményektől (származási hely, a víz és a tápoldat minősége stb.), magas fehérje, vitamin- és ásványianyag-tartalmuk miatt terjedt el széleskörű használatuk.

A két alga típus együttes használata

A Spirulina és a Chlorella alga együttes fogyasztásával jobb eredményt érhetünk el, mintha csupán az egyiket használnánk, mert bár számos hasonló tulajdonsággal bírnak, egyedi hatásmechanizmusaik összeadódása révén nagyobb mértékben járulhatunk hozzá az egészség, a szépség és az energia fokozásához, illetve fenntartásához. A PANHELLEN ALGA+ MICROALGA COMPLEX SUPERFOOD magas dózisban, fele-fele arányban tartalmaz organikus Spirulina és organikus Chlorella alga őrleményt.

Vegán fehérje forrás

Protein-tartalmuknál fogva kiváló fehérjeforrásként lehetnek jelen a szigorú vegetáriánus vagy vegán táplálkozásban. Aminosav-összetételüket tekintve nem komplettek; a Spirulinában a metionin és a lizin, a Chlorellában a metionin mennyisége elégtelen. Ezt az apró hiányosságot szem előtt tartva azonban kiváló kiegészítője lehet az állati eredetű termékektől mentes életvitelnek.

Természetes vitamin-, ásványianyag- és tápanyagforrás

A kutatási eredmények alapján elmondható, hogy élelmiszereink közül az algák (kiemelve a Spirulinát és a Chlorellát) rendelkeznek (grammonként) a legmagasabb ásványianyag-, vitamin- és tápanyagtartalommal. Mindezen, a szervezet számára létfontosságú, nélkülözhetetlen mikro- és makrotápanyagot természetes, jól hasznosuló és könnyen felszívódó formában tartalmazzák.

Energianövelés, egészség-megőrzés, szépségápolás

Kiváló B-vitamin-forrásnak tekinthetők, mely vitamincsoport szabályozza a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét (így az energiatermelést), illetve az idegrendszer megfelelő működéséhez, továbbá a bőr, a szem és a haj egészségéhez is hozzájárul. Az algák kiválóan hasznosuló vasat, magnéziumot, kalciumot, cinket, szelént, káliumot tartalmaznak, de megtalálható bennük számos fontosabb színanyag (karotinoid vegyületek) is. A karotinoidok (pl. alfa- és béta-karotin, lutein, zeaxantin, fikocianin) antioxidáns hatásuknál fogva hozzájárulhatnak az immunrendszer megfelelő működéséhez, az allergiakezeléshez, a vérképzéshez, az edzés utáni regenerációhoz, a sérülések, sebek gyógyításának gyorsításához, valamint a gyulladáscsökkentéshez és a szürkehályog kialakulásának kockázatcsökkentéséhez.

Indirekt teljesítményfokozás, felépítő folyamatok segítése

Az algák használatával közvetlenül (direkt módon) nem növelhető a sportbeli teljesítőképesség, de a Spirulina és a Chlorella algák számos pozitív hatása révén közvetetten hozzájárulhatunk a teljesítményfokozáshoz, a fáradtság csökkentéséhez és a kimerülés késleltetéséhez. A vérképzésben betöltött szerepük révén fokozzák a vörösvérsejtek termelődését. Mindez a javuló szöveti oxigénellátásban és fokozott anyagcserében mutatkozik meg, melyeknek nagy szerepe lehet a felépítő folyamatokban.

Fogyókúra, fogyás támogatása

Az elhízás fő oka az endokrin rendszer helytelen táplálkozási egyensúlyzavarból eredő nem megfelelő működése. Az ennek hatására kialakuló szénhidrát éhség csökkenthető a kiegyensúlyozott Spirulina – Chlorella alga formulában megtalálható mikrotápanyagok rendszeres bevitele útján. A táplálkozási egyensúlyzavar helyreállítása mellett a Spirulina alga az által is hozzájárulhat a fogyáshoz, a testzsír csökkentéséhez, hogy GLA-t juttat a szervezetbe. A GLA egy esszenciális zsírsav, ami segíti a vércukor és az inzulin szabályozását. A Spirulina a GLA által hozzájárul az egyenletesebb vércukor szint kialakításához, aminek hatására az éhségérzet később jelentkezik. Ezen kívül a Spirulina fehérjetartalma révén késlelteti a hipoglikémiás éhségérzetet.

Prebiotikus hatás

A Spirulináról számos tanulmány bizonyította, hogy prebiotikumokra jellemző tulajdonságokat mutat. (A prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, melyek a vastagbélben elősegítik a jótékony hatású probiotikumok szaporodását, működését.) Prebiotikus hatásánál fogva a Spriulina segíthet az egészséges bélflóra fenntartásában, ezzel ugyancsak hozzájárulva az immunrendszer erősítéséhez.

HATÓANYAGOK JELLEMZŐI:

A PANHELLEN ALGA+ MICROALGA COMPLEX SUPERFOOD aktív hatóanyagai – a Spirulina és a Chlorella alga – az alábbiakhoz járulhatnak hozzá:

  • erős antioxidáns hatásuknál fogva az egészségmegőrzés támogatása, az immunrendszer stimulálása
  • a regeneráció fokozása, gyorsítása
  • a sebgyógyulás segítése
  • a vérképzés támogatása
  • vegán étrendben fehérje-, vas- és B12-vitamin pótlás
  • magas többszörösen telítetlen zsírsav-tartalmuknál fogva az Omega-3 zsírsavak pótlása
  • indirekt teljesítményfokozás
  • a megfelelő bélflóra fenntartása
  • a koleszterinszint csökkentése
  • magnézium- és kalciumtartalmuknak köszönhetően a csontok, fogak egészségének és az izmok megfelelő ingerületvezetésének támogatása
  • a szürkehályog kialakulásának megelőzése és kezelésének segítése
  • a salaktalanító kúrák sikerességének támogatása

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

Alga készítmények esetén rendkívül fontos a beszerzési forrás megbízhatósága. Nagyon kell vigyázni, hogy az alga tiszta vízből származzon, mert ez a növény mindent szennyeződést magába szippant, igazi „bio szennyvíztisztító”. Emellett javasolt a Spirulina és a Chlorella alga együttes fogyasztása, mivel egyedi hatásmechanizmusaik összeadódása révén együttesen jobb eredmények érhetők el, mintha csak az egyiket vagy a másikat fogyasztanánk. A PANHELLEN ALGA+ MICROALGA COMPLEX SUPERFOOD termék ellenőrzött forrásból származó organikus Spirulina és Chlorella alga örleményt tartalmaz, magas dózisban, zselatin kapszulában.

A Spirulina kimagasló tulajdonságait bizonyítja az a tény is, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az 1978-as Egészségügyi Kongresszuson a Föld legértékesebb anyagának minősítette. Nagy mennyiségű és kiváló minőségű vitamin-, ásványi anyag-, nyomelem- és rosttartalma miatt a Spirulina és a Chlorella algákat szupertápanyagoknak nevezik.

Végül néhány érdekes információ az űrkutatás és a mikroalgák kapcsolatáról: Számos olyan gondolat támadt már tudósok fejében, hogy az algával meg lehetne oldani a világ élelmezésének problémáját és aztán irány az űr. Ez egyelőre várat magára, de tény, hogy nagyon ígéretes növényről van szó. Évtizedek óta folynak kutatások az USA-ban a NASA-nál és más országok hasonló szervezeteinél olyan, az algákon alapuló élelem és oxigén előállító rendszerek létrehozására, melyek segíthetnének az űrutazás során keletkező anyagcseretermékek összességét - a kilégzéskor a levegőbe kerülő széndioxidot is beleértve - újrafelhasználhatóvá tenni. A vizsgálatok kapcsán megjegyzik a szakértők, hogy kizárólagos élelemforrásként az alga, illetve egyetlen algafaj sem volna alkalmazható, ugyanakkor a táplálék jelentős részét fedezni lehetne velük, amit a bonyolultabb növényeknél gyorsabb növekedésük és jobb napenergia-felhasználásuk is indokolttá tesz. A földi élet születéséhez hasonló körülményekhez a legősibb, legegyszerűbb lények képesek legjobban alkalmazkodni, az űr lakhatóvá tétele ezért ma elképzelhetetlennek tűnik mikroalgák nélkül.

 

 

Hatóanyag 1 napi adagban (4 kapszula):

NÉV Mennyiség NRV*
Spirulina por 1000 mg **
Klorella por 1000 mg **

  *NRV: felnőttek számára javasolt napi bevitel
* *: napi szükséglet nincs meghatározva 

ÖSSZETEVŐK: spirulina por, klorella por, zselatin (kapszula anyaga), csomósodást és leülést gátló anyag (mikrokristályos cellulóz, zsírsavak magnéziumsói) 

Mennyiség / doboz: 120 db kapszula
Nettó tömeg: 72,6 g
Származási hely: Anglia
Forgalmazó: PHL International Kft.

 

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:

Napi ajánlott mennyiség: 4 kapszula étkezés közben vagy után, bő folyadékkal.

FIGYELMEZTETÉS: A megadott mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekektől elzárva tartandó. A termék fénytől védett, hűvös, száraz helyen, 5-25°C között tárolandó!

Webáruház készítés