Részletek
Részletek
Elsődleges előnyök
- Friss, fűszeres aroma jellemzi.
- Kakukkfű esszenciális olajjal gazdagíthatja kedvenc sós-fűszeres jellegű ételei ízvilágát, és akár szárított kakukkfű helyett is használhatja.
- Remekül illik húspácokhoz, sós-fűszeres ízű előételekhez, kenyérfélékhez és sok egyébhez!
Főzés kakukkfű esszenciális olajjal
Az esszenciális olajok hatóereje sokkal intenzívebb, mint a szárított fűszereké vagy egyéb aromáké, így már a legcsekélyebb mennyiségben alkalmazva is szédületes ízhatást képesek kölcsönözni az ételeknek. Ha tehát főzés közben kakukkfű esszenciális olajat használ, az a legjobb, ha a „fogpiszkálós” módszert alkalmazza: mártsa egy tiszta fogpiszkáló végét az olajosüvegbe, majd keverje a többi hozzávalóhoz. Miután alaposan elkeverte az ételben, kóstolja meg, hogy szükség lesz-e még több olajra vagy sem.
Használati módok
- Adjon egy-két csepp olajat hús- és előételekhez a friss, fűszeres ízért.
- Fűszerkészletében legyen mindig egy üveg kakukkfű esszenciális olaj is kéznél.
- Használja friss vagy szárított kakukkfű helyett.
Használati utasítás
- Ételízesítéshez.
Figyelmeztetés
Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós vagy orvosi kezelés alatt áll, konzultáljon kezelőorvosával. Kerülje a szemmel, belső füllel, arccal, érzékeny területekkel és nyálkahártyával való érintkezést. Bőrön való alkalmazás esetén erősen hígítsa fel egy hordozó olajjal.