Részletek
Részletek
Elsődleges előnyök
- Az ókori görögök és rómaiak számára nagy becsben tartott gyógynövény és a boldogság szimbóluma volt.
- Meleg, gyógynövényes ízét különböző kultúrákban és számtalan sós-fűszeres jellegű ételhez előszeretettel alkalmazzák.
- A majoránnaolajat nagyra tartják hosszan tartó, pozitivitást serkentő és nyugtató aromájáért.
Főzés majoránna esszenciális olajjal
Az esszenciális olajok hatóereje sokkal intenzívebb, mint a szárított fűszereké vagy egyéb aromáké, így már a legcsekélyebb mennyiségben alkalmazva is szédületes ízhatást képesek kölcsönözni az ételeknek. Ha tehát főzés közben majoránna esszenciális olajat használ, az a legjobb, ha a „fogpiszkálós” módszert alkalmazza: mártsa egy tiszta fogpiszkáló végét az olajosüvegbe, majd keverje a többi hozzávalóhoz. Miután alaposan elkeverte az ételben, kóstolja meg, hogy szükség lesz-e még több olajra vagy sem.
Használati módok
- A következő, szárított majoránnával készülő ételéhez használjon inkább majoránna esszenciális olajat.
- Ízesítsen egy csepp majoránna esszenciális olajjal sós-fűszeres ételeket, például leveseket, szószokat, salátákat, de legfőképpen húsételeket.
Használati utasítás
- Ételízesítéshez.
Figyelmeztetés
Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Kerülje a szemmel és nyálkahártyával való érintkezést.