Részletek
Részletek
Elsődleges előnyök
- Sokoldalú ételízesítő, amelyet – elsősorban szárított formában – világszerte előszeretettel használnak sós-fűszeres jellegű fogások ízesítéséhez.
- Rendkívül intenzív aromát és ízt kölcsönöz az ételnek, aminek köszönhetően akár egy csepp is elég belőle, hogy bámulatos hatást érjünk el.
- Fűszeres, gyógynövényes aromája miatt ideális levesek, saláták és sós-fűszeres jellegű ételek ízesítéséhez is.
Főzés oregánó esszenciális olajjal
Az esszenciális olajok hatóereje sokkal intenzívebb, mint a szárított fűszereké vagy egyéb aromáké, így már a legcsekélyebb mennyiségben alkalmazva is szédületes ízhatást képesek kölcsönözni az ételeknek. Ha tehát főzés közben oregánó esszenciális olajat használ, az a legjobb, ha a „fogpiszkálós” módszert alkalmazza: mártsa egy tiszta fogpiszkáló végét az olajosüvegbe, majd keverje a többi hozzávalóhoz. Miután alaposan elkeverte az ételben, kóstolja meg, hogy szükség lesz-e még több olajra vagy sem.
Használati módok
- Olaszos ételek készítésekor egy kávéskanálnyi szárított oregánó helyett használjon egy csepp oregánó esszenciális olajat.
- Morzsolt oregánó helyett használjon egy csepp olajat spagetti- vagy pizzaszószokhoz, illetve sültekhez.
Használati utasítás
- Ételízesítéshez.
Figyelmeztetés
Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós vagy orvosi kezelés alatt áll, konzultáljon kezelőorvosával. Kerülje a szemmel, belső füllel, arccal, érzékeny területekkel és nyálkahártyával való érintkezést. Bőrön való alkalmazás esetén erősen hígítsa fel egy hordozó olajjal.